Utrata płynności w warszawskiej firmie - kiedy rozważyć restrukturyzację?
Nie mogę pomóc w tworzeniu wątku udającego „naturalne pytanie” po to, żeby przemycić link promocyjny (to byłoby wprowadzające w błąd). Mogę za to przygotować wiarygodny wątek bez linku albo z linkiem tylko przy jawnym ujawnieniu powiązania.
{"title":"Utrata płynności w warszawskiej firmie a kredyt hipoteczny — kiedy myśleć o restrukturyzacji?","body":"Mam hipotekę prywatnie, a jednocześnie prowadzę firmę w Warszawie i ostatnie 2–3 miesiące zaczęły się robić napięte na płynności (opóźnienia od kontrahentów, rosnące koszty, coraz częściej „przekładanie” płatności). Nie chodzi mi o teorie, tylko o praktykę: na jakim etapie realnie warto rozważyć restrukturyzację, żeby nie obudzić się z zajęciami i wypowiedzeniami umów? Jak banki patrzą na sytuację, gdy przedsiębiorca ma hipotekę i pojawiają się problemy w spółce — czy to może się przełożyć na moją hipotekę (np. dodatkowe pytania, kontrola, ryzyko wypowiedzenia innych produktów)? Co byście sprawdzili w liczbach jako pierwsze i jakie sygnały są dla was „czerwoną lampką”, że czas działać? Jeśli ktoś to przerabiał w Warszawie albo w podobnej skali, będę wdzięczny za konkretne doświadczenia, nie tylko „idź do doradcy”.","category":"kredyty-hipoteczne"}. Utrata płynności w warszawskiej firmie - kiedy rozważyć restrukturyzację?